ANİM.İST & GEAS Ortaklığı

TC Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve İSTKA tarafından desteklenmekte olan İstanbul Animasyon Platformu(ANİM.İST) ücretsiz animasyon eğitimlerine 16 Mayıs 2022’de başladı!

 

Bahçeşehir Üniversitesi, TC İstanbul Valiliği, TRT Çocuk ve GEAS’ın ortaklarından olduğu projenin iştirakçileri ise Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, 1000 Volt Post Production, Fauna, Corbiz ve Lighthouse VFX.

Türkiye’de animasyon sektörünü geliştirmeye, özellikle gençlere ve kadınlara sektörde alan açmaya yönelik kolaylaştırıcı bir misyon edinen “ANİM.İST”, eğitim ve üretim dahil olmak üzere toplamda 18 aylık ücretsiz eğitim verecek. 

 

ANİM.İST projesi boyunca ‘Animasyon Senaristliği, Animasyon Yapımcılığı, Konsept ve Karakter Tasarımcılığı, Animasyon Yönetmenliği, Animatörlük, Dikey Kurgu’ eğitimleri ücretsiz olarak verilecek. Portfolyo ve niyet mektubu ile yapılan başvurularda başarılı bulunan 150 aday, 18 ay boyunca seçtikleri branşta ücretsiz eğitim alacak ve mezun olmaya hak kazananlar kendi branşlarında sertifika sahibi olabilecek.

 

Yaklaşık bir senedir BAU ile ANİM.İST üzerine çalışmakta olan GEAS olarak, başvuru öncesinde ANİM.İST’e ‘eğitim programı ve eğitimci kadrosu, başvuru değerlendirmesi’ konularında danışmanlık yaptık.

 

Görsel Efekt ve Animasyon Sanatçıları olarak MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumu) Kurulu’ndan meslek tanımlarımızın geçmesini ve kabulünü sağlamıştık. Dolayısıyla mesleklerimizi ulusal ve uluslararası düzeyde tanınır kılmış ve minimum meslek standartlarımızı belirlemiştik. ANİM.İST ile ortaklığımız sayesinde Ulusal Yeterlilik çalışmaları kapsamındaki ‘Mesleki Yeterlilik Ölçüm’ kalemi üzerine de hazırlıklara başladık. Eğitim süreci boyunca söz konusu mesleklerin ölçme/değerlendirme sürecini inşa etmek ve sonrasında MYK onaylı sertifikalarla eğitim verebilecek ön hazırlığı bitirmiş olmak başlıca hedefimiz.

 

Ortaklığımızın başka bir getirisi olarak bu projenin sonucunda sadece ANİM.İST öğrencilerinin değil, TR genelinde bu 6 mesleğin eğitimini almakta olan tüm öğrencilerin ve sektörde bu meslekleri icra eden profesyonellerin verisini toplayıp raporlama yapmayı planlıyoruz. Böylece Türkiye genelinde bir yetenek havuzu oluşturabileceğiz.

 

Bol verimli bir dönem olması dileğiyle! 🙂

Tüm hakları saklıdır.